Presentation

Hundfotograf Varberg_Göran Elmertoft

Hundfotograf

Göran Elmertoft

"Jag förevigar minnen av två & fyrbenta"

Jag heter Göran Elmertoft och är en nyfiken fotograf boende i Tvååker utanför Varberg. Jag driver fotoföretaget Elmertoft Foto. Vi fotar det mesta; allt från bröllop och porträtt till hundar. Under mina fotograferingar försöker jag bidra till en skön stämning och glada skratt samtidigt som jag är extremt seriös vad gäller fotograferandet. Jag fotograferar lika gärna på plats i miljö eller i studio för både små och stora uppdragsgivare. Min fru Madelene är alltid min assistent vid bröllopsfotograferingar.


Min filosofi är att ju gladare mina kunder är under fotograferingen desto mer avslappnade blir de och det bidrar såklart till ett bättre slutresultat. Min ambition är att man ska minnas fotograferingen som något positivt och inte något som varit jobbigt och tråkigt. Jag gillar när det är naturligt och äkta!


Min bildstil skulle jag beskriva som naturlig på så sätt att jag försöka fånga verkligheten som den faktiskt ser ut vid fototillfället. Jag har alltså inga presets som jag applicerar på alla mina bilder. Grundläggande redigering är det som gäller t.ex: korrigera exponering, kontrast, skärpa, beskärning och färgkorrigering. Sånt som inte är bestående i bilden som smuts, finnar och liknande redigerar jag bort. Födelsemärken och likande som hör till ens personlighet, låter jag självklart vara kvar.


Jag försöker fokusera på att fixa allt direkt i kameran. På så vis sparar jag mycket tid och kan erbjuda snabbare leveranser och konkurrenskraftiga priser. Man kan också därför boka in mig på mycket kort varsel - även vad gäller bröllopsfotografering. Istället för att i veckor sitta och redigera bilder så vill jag jobba ute på fältet. Därför är jag extremt noga med att göra allt så bra som möjligt redan från början vid fototillfället.


Jag har lång erfarenhet av hundfotografering och det har blivit min specialitet. Bland annat har jag fotat mycket agility och även på VM där jag ett år var svenska agilitylandslagets officiella fotograf och på SM, NM, EO och en mängd nationella agilitytävlingar.


Jag utför alla former av hundfotografering: porträtt, agility, vallning, lydnad, utställning, valp- kennel och änglahund. Jag är själv husse till fyra hundar och familjen har egen uppfödning av Border Collie och Nederlandse Kooikerhondje. Vi har haft många hundar genom åren och jag har tävlat i klass III som är elitklassen i agility och i fårvallning. Eftersom hundar är en stor del i vår familjs liv, har jag har goda hundkunskaper och det bidrar till att matte, husse och hundarna kan känna sig trygga när jag fotograferar och jag vet hur man ska få hunden att känna sig trygg under fotograferingen.


Jag gör även hemma-hos-fotograferingar där jag kommer hem till dig och fotar "två- eller fyrbenta" i er egna trygga miljö. Kanske har ni era favoritplatser som lämpar sig för fotografering. Annars har jag en hel drös med underbara platser i olika miljöer runt omkring Varbergs kommun.


Den kamerautrustning jag använder mig av fullformat (Nikon D810) med ett flertal objektiv och studioutrustning som också är mobil. Jag kan alltså erbjuda fotograferingar med studioutrustning t.ex vid hemma-hos-fotograferingar men även utomhus om ni skulle önska detta. Jag fotograferar lika gärna i naturligt ljus som med studioutrustning.


Vill du boka in en fotografering med mig? Klicka på bokning i menyn till vänster på hemsidan och fyll i formuläret.


Lite "allmän" fakta om mig:

Jag är gift och stolt pappa till två barn, en tjej och en kille (fru Madelene och Savannah och Melvin)

Favoritdryck: kall mjölk.

Favoritband: Scooter.

Favoritmusik: eurodance

Fotografera eller redigera: fotografera.

Favoriträtt: lasagne.

Favorithundras: Border Collie och Kooikerhondje (kan inte välja bort någon).

Jag har pluggat juridik på Stockholms universitet (juristlinjen).

Jag kan teckenspråk.

Favoritkrydda: Aromat.

Förrutom fotograf jobbar jag som mottagningssamordnare.

Jag dansar aldrig nykter - inte en chans.

Är utbildad inom MI.

Har jobbat många år inom LSS oftast med barn/ungdomar inom autismspektrat.


Följ mig på Instagram


@elmertoftfoto